Mali borac je pobijedio: Tata zabilježio prvu godinu prerano rođene bebe od samo 680 grama Mali borac je pobijedio: Tata zabilježio prvu godinu prerano rođene bebe od samo 680 grama
Ward Miles rodio se u julu prošle godine u Ohiou, tri i po mjeseca prije predviđenog termina i imao je samo 680 grama. Zahvaljujući... Mali borac je pobijedio: Tata zabilježio prvu godinu prerano rođene bebe od samo 680 grama

Ward Miles rodio se u julu prošle godine u Ohiou, tri i po mjeseca prije predviđenog termina i imao je samo 680 grama.

Zahvaljujući ljubavi roditelja i pažnji ljekarskog osoblja, beba koja se suočila sa raznim zdravstvenim poteškoćama razvila se u zdravog dječaka.

Najteži period, prvu godinu njegovog života, tata Benjamin Miller zabilježio je kamerom.

Fotograf Benjamin Miller snimanje je počeo četiri dana od rođenja Warda, kada je dječak prebačen u Dječiju bolnicu u Ohiou. Mali heroj je tamo proveo 107 dana.

Video počinje scenom koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim – uplakana mama Lindsay po prvi put uzima bebu u naručje, sjeda na stolicu i počinje da plače.

Tata otkriva da je najteži trenutak bio kada je prvi skener bebinog mozga otkrio krvarenje.

“Plakao sam i molio sam se čitav dan. Krvarenje je moglo da ga ostavi hendikepiranim, mogao je da dobije cerebralnu paralizu, lista se samo produžavala”, ispričao je.

A onda se desilo čudo. U trenutku kada su mama i tata dodirnuli njegove ruke, dječak je otvorio oči, “najjače do tada”. I gledao je pravo u roditelje.

“Nisam stigao da zabilježim taj trenutak. Ubrzo je zatvorio oči i okrenuo glavicu. Nikada to neću zaboraviti, kao da nam je rekao: “Ja sam u redu, ne odustajte od mene!”, dodao je tata.

Bolnicu je mali heroj napustio u oktobru 2012. Prvi bebin rođendan proslavljen je na  neoubičajen način. Zbog svih problema sa kojima su se suočavali i zbog radosti da je njihova beba preživjela, roditelji su imali osjećaj da njihov sin proslavlja četvrti rođendan, pa je i toliko kolača bilo potrebno.

Izvor: Oslobodjenje

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=G2_lBq-NA8Y” width=”620”]

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0