Kurkuma: Pobijedite depresiju Kurkuma: Pobijedite depresiju
Potpuno prirodna tvar bi mogla zamijeniti antidepresive. Naime, američki znanstvenici su dokazali da kurkuma može smanjiti rizik od nastanka depresije i ublažiti simptome depresije.... Kurkuma: Pobijedite depresiju

Potpuno prirodna tvar bi mogla zamijeniti antidepresive. Naime, američki znanstvenici su dokazali da kurkuma može smanjiti rizik od nastanka depresije i ublažiti simptome depresije.

Voditelj istraživanja, dr. Ajay Goel, je zajedno sa svojim timom analizirao svojstva kurkume. Ustanovili su da je kurkuma tek 2 do 5% manje učinkovita od farmaceutskih antidepresiva i, što je najvažnije, ne uzrokuje nastanak negativnih nuspojava.

“S kliničkog stajališta 2% manja učinkovitost prirodnog lijeka, u odnosu na farmaceutski, ne znači apsolutno ništa”, izjavio je prof. Goel i dodao kako “kurkuma je  sigurna, čak i u povećanim dozama.”

Znanstvenici i dalje pokušavaju shvatiti kako točno kurkuma djeluje na depresiju, ali vjeruju da blokira enzime koji povećavaju rizik od nastanka depresije i također smanjuje razinu citokina, koji mogu narušiti reakciju tijela na stres.

Iako znanstvenici ističu da su rezultati istraživanja preliminarni, poručuju da bez straha možete koristiti kurkumu u svakodnevnoj prehrani, prenosi Prevention.

Ovaj začin ima moćna protuupalna i antioksidacijska svojstva i odličan je za poboljšanje cjelokupnog zdravlja, bez obzira na to patite li od depresije ili ne.

Izvor: CentarZdravlja.net

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *