Kućni spa tretman: Recepti za opuštajuću kupku Kućni spa tretman: Recepti za opuštajuću kupku
Ove strategije pretvoriće običnu kupku u nezamjenjivo iskustvo… Uši ispod vode Idealan način da se oslobodite stresa i relaksirate. Ispod vode možete čuti otkucaje... Kućni spa tretman: Recepti za opuštajuću kupku

Ove strategije pretvoriće običnu kupku u nezamjenjivo iskustvo…

Uši ispod vode
Idealan način da se oslobodite stresa i relaksirate. Ispod vode možete čuti otkucaje vašeg srca i disanje – tako ćete dobiti idealan meditativni kvalitet. Držite uši ispod vode po nekoliko minuta.

Vacu masaža stopala
Vacu, forma šiacu masaže koja opušta mišiće a primijenjuje se ispod vode, veliki je spa hit. Probajte ovaj tretman kod kuće. Vidjećete da topla voda čini masažu stopala još efikasnijom. Koristite palac i u malim krugovima masirajte stopalo počevši od korijena prstiju, pa do pete.

Nakon 20-minutne kupke – brzo tuširanje
Prvoklasni savjet spa eksperata. S obzirom na to da mrtve ćelije uslijed kupke omekšaju, tuširanje će ih isprati i tako učiniti prirodni, blagi piling. PS: Nikada nemojte ležiti u kupki duže od 20 minuta. U suprotnom, koža će početi da dehidrira.

Višestruko korisna maska
Prije nego što legnete u toplu kupku, nanesite na lice tanak sloj maske od gline, baš kako to čine profesionalci. Pored kade spremite posudu s hladnom vodom i kraj nje frotirsku rukavicu. Para će pomoći da koža što bolje upije masku, a nakon deset minuta, uz pomoć frotirske rukavice umočene u vodu, skinite je i osvježite kožu.

Unaprijedite fitnes rutinu
Žene koje previše vježbaju ne bi li oblikovale svoje tijelo često imaju napete mišiće. Kupka s morskom solju idealno je rješenje za ovaj problem. Toplota i so opuštaju svaki mišić na tijelu.

Podijelite čokoladno-mliječnu kupku
Pronađite kupku na bazi čokolade i „uronite“ u kadu udvoje. Miris ove poslastice idealan je za tretman u paru jer je veoma senzualan.

Pospite latice po vodi
Ova metoda poznata još u drevnim vremenima, lako je našla svoje mjesto i u savremenim spa tretmanima. To je najlakši način da se atmosfera učini romantičnom i opuštajućom. Koristite svježe ubrano cvijeće ili „šumeće bombe“ koje se tope u kadi.

Koristite svjetlost i boje
Kupke i soli u boji, posebno plavoj i zelenoj koje asociraju na morske dubine, daće ekstra podsticaj za opuštanje. Isto važi i za treperavu svjetlost svijeća.

„Zakuhajte“ kupku od biljnog čaja
Već ste čuli da su biljni čajevi dobri antioksidansi i odlični za vaše zdravlje, ali da li znate da podjednako dobar efekat imaju i na kožu? Ubacite u kupku tri kesice čaja od kamilice i poneku laticu ruže.

Izvor: cosmopolitan.rs

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0