Kockica leda i zubobolja nestaje Kockica leda i zubobolja nestaje
Zubobolja je svakako jedan od neugodnijih bolova koje poznajemo. Međutim, uz pomoć vrlo jednostavnog trika koji uključuje kockicu leda lako ćete jga otkloniti barem... Kockica leda i zubobolja nestaje

Zubobolja je svakako jedan od neugodnijih bolova koje poznajemo. Međutim, uz pomoć vrlo jednostavnog trika koji uključuje kockicu leda lako ćete jga otkloniti barem dok ne stignete do zubara.

Istraživanje sprovedeno u Kanadi osamdesetih godina prošlog vijeka pokazalo je kako je zubobolju moguće otkloniti ili barem ublažiti bez otvaranja usta.

Sve što vam je potrebno je kockica leda koju ćete staviti na pregib između palca i kažiprsta i lagano trljati po tom području dlana 5 do 7 minuta.

Baš to područje na dlanu je mjesto na kom se nalaze završeci živaca koji su povezani sa centrom za bol u mozgu koji kontrolišu nivo bola u rukama i glavi.

Trljanje ledom blokira te centre, a 90 odsto ispitanika koji su učestvovali u istraživanju potvrdilo je kako im je ta tehnika ublažila zubobolju.

Izvor: Index.hr 

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *