Kako upoznati pravu osobu? Kako upoznati pravu osobu?
Ne postoji jednostavno rješenje kada je riječ o pronalasku idealnog partnera. Iako je to ponekad stvar slučajnosti ili niza okolnosti, najčešće sklapanju svake veze... Kako upoznati pravu osobu?

Ne postoji jednostavno rješenje kada je riječ o pronalasku idealnog partnera. Iako je to ponekad stvar slučajnosti ili niza okolnosti, najčešće sklapanju svake veze prethodi puno rada na sebi, ali i aktivno djelovanje u vidu sklapanja novih poznanstava ili privlačenja pažnje suprotnog spola.

Poštujući svu individualnost i različitost u pogledu sklapanja novih odnosa, u nastavku donosimo nekoliko savjeta, koji zasigurno mogu pomoći ukoliko ste u potrazi za pravom osobom.

1. Definirajte sebe, ali i kvalitete koje tražite kod partnera

Prije upuštanja u bilo kakve odnose, veoma je važno upoznati sebe. Ovo prvenstveno uključuje osvještavanje svojih potreba, a samim time i kvaliteta koje su nam bitne kod suprotnog spola.

Definirajte sve osobine koje određuju vašeg idealnog partnera, ali ih pritom rangirajte prema stupnju kompromisa na koji ste spremni pristati kada je riječ o svakoj od njih.

Ubrzo će slika o ´pravoj osobi´ biti puno jasnija, no zapamtite, u stvarnosti vas može privući osoba dijametralno suprotna svemu što ste očekivali.

Ukoliko do toga i dođe, bit će korisno znati na koje ste kompromise spremni pristati, a da pritom ne budete nesretni.

2. Nastojite kod sebe jačati osobine koje ste definirali kao ključne kod izbora partnera

Ovaj korak vam može pomoći kako biste našli zajednički jezik s osobama koje pridaju jednaku pažnju istim vrijednostima. Premda se suprotnosti često privlače, ovakvi odnosi u stvarnosti najčešće puno bolje funkcioniraju.

Također, ukoliko sami budete u vezu ulagali onoliko koliko očekujete od partnera sigurno ćete postaviti dobre temelje za izgradnju kvalitetnog odnosa.

3. Radite na sebi

Vjerojatno biste željeli da vaš budući partner bude pozitivan, pun samopouzdanja i siguran u sebe, stoga biste prvenstveno trebali uložiti napore da i sami budete takvi. Učinite sve što možete da biste bili ispunjeni i zadovoljni, čime ćete postići da se i drugi osjećaju dobro u vašem društvu.

4. Nađite hobi

Ovaj korak ne samo da nam omogućuje da se osjećamo bolje, već je to i odličan način za sklapanje novih poznanstava s osobama koje imaju slične interese, što može biti odličan temelj za izgradnju kvalitetnog odnosa.

Osim toga, tečaj plesa, primjerice, sigurno je dobar način za ostvarivanje prvog kontakta, a možda i stvaranje prvih iskrica.

Napravite vremena u rasporedu kako biste odvojili vremena za sebe, a istodobno stvorili mogućnost za sklapanje novih poznanstava. Poslovne obveze nisu izgovor.

5. Budite otvoreni

Ukoliko vam osobe suprotnog spola pristupe ili pokušaju ostvariti komunikaciju s vama, pokušajte biti otvoreni i nemojte odbacivati takvu mogućnost zbog straha od neuspjeha.

Ponekad će biti riječ samo o neverbalnoj komunikaciji, pa se potrudite takve znakove prepoznati i odgovoriti na njih ukoliko ste zainteresirani.

Također, ne morate se bojati uspostaviti prvi kontakt. Vjerojatno je i suprotnoj strani jednako teško kao i vama, a uz to, uistinu nemate što za izgubiti.

6. Opustite se

To što ste u potrazi za novim partnerom ne mora nužno značiti da svaku osobu morate gledati na taj način. Pokušajte raditi na sklapanju novih prijateljstava i pritom nemojte unaprijed odbacivati osobe koje se ne uklapaju u vašu sliku idealnog partnera. Ukoliko im date priliku, mogli bi se iznenaditi, a ako do toga i ne dođe, možda steknete novog prijatelja.

7. Nemojte forsirati

Nakon što se jave prve iskrice, potrudite se ostati hladne glave. To što ste pronašli osobu koja vam odgovara ne mora nužno značiti da ćete s njom uspjeti ostvariti kvalitetan odnos. Budite strpljivi i nemojte forsirati, pa ćete biti sigurni da stvari idu svojim tokom.

8. Nemojte zanemariti druge interese

Premda nove veze traže puno vremena i ulaganja, to ne mora značiti da trebate zanemariti sve ostale stvari koje vas uveseljavaju. Na ovaj način, čak i ako veza ne bude imala sretan kraj, bit ćete sigurni da to vrijeme nije utrošeno uzalud. Uživajte s partnerom, ali neka vam briga o sebi bude na prvom mjestu. Ukoliko se sami ne potrudite da budete sretni, vjerojatno u tome neće uspjeti ni vaš partner.

9. Budite iskreni

Iskrenost u međuljudskim odnosima u velikoj mjeri može olakšati izgradnju kvalitetne veze.

Uljepšavanje slike o sebi ne drži vodu ukoliko je vaša namjera stvaranje dugotrajnog i kvalitetnog odnosa, stoga se potrudite biti iskreni i jednostavni od samog početka. Uz to, na ovaj način možete biti sigurni da vas partner prihvaća onakvim kakvi uistinu jeste.

10. Vjerujte u sebe

Samopouzdanje je iznimno bitno, ne samo u odnosu s partnerom, već i u svakodnevnom životu. Onoliko koliko budete cijenili sami sebe, toliko možete očekivati i da će drugi imati poštovanja prema vama.

Fizički izgled, obrazovanje ili popularnost u društvu mogu biti prednosti, ali ni u kojem slučaju ne bi trebali biti nedostaci kada vrednujete sami sebe.

Ukoliko oko takvih nedostataka ne budete pravili veliku stvar, oni vjerojatno uopće neće utjecati na mišljenje drugih o vama.

Zapamtite: iskrenost, jednostavnost, samopouzdanje i otvorenost najčešće su osobine koje tražimo kod partnera.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0