Kako ostaviti pozitivan dojam kod njegovih roditelja Kako ostaviti pozitivan dojam kod njegovih roditelja
Ako želi da te upozna sa roditeljima, znači da mu je stalo do tebe, a za tebe to znači dvije stvari: puno srce jer... Kako ostaviti pozitivan dojam kod njegovih roditelja

Ako želi da te upozna sa roditeljima, znači da mu je stalo do tebe, a za tebe to znači dvije stvari: puno srce jer znaš da si mu važna i koljena koja klecaju, jer znaš da je prvi susret sa njegovima veoma važan. Neće prestati da te voli ako ne impresioniraš njegovu majku, ali bolje je da skupiš ekstra bodove. Evo i kako.

Donesi cvijeće njegovoj mami

I to ne ono u buketu, već u saksiji. Tako će se sjetiti tebe svaki put kada zaliva taj isti cvijet i velike su šanse da će to sjećanje biti pozitivno. To ne mora biti neki raskošan cvijet – dovoljne su i ciklame i sigurno ćeš je osvojiti.

Boca vina za tatu

Reakcija će biti: “Fina mala” – garantovano. Boca vina je uvijek dobar poklon, osim ako ti je dečko mjesecima pričao da mu je tata nekada bio alkoholičar. Ako nije, sigurno ćeš skupiti dodatne bodove.

Komplimenti kuvarici

Ako je vaš prvi susret porodični ručak, potrudi se da pohvališ njen recept. Ako u jelu primijetiš neki specifičan ukus, definitivno ga izdvoji i pohvali kao odličan dodatak koji baš fali tvom receptu. Nikako nemoj upoređivati pitu svoje bake sa pitom koju je napravila njegova mama, jer je to teritorija u koju je pametnije ne ulaziti.

Prste k sebi

Njegova mama ne mora da vidi kako izgledaju vaše seanse maženja, a ako ih vidi, možda će misliti da nisi baš pretjerano dobro vaspitana. Ne moraš ignorisati dečka tokom cijele posjete, ali nemoj baš ni visiti po njemu.

Traži recept

Najbolji mogući kompliment koji možeš dati njegovoj mami je da tražiš recept kolača koji je poslužila. Obavezno napomeni da ćeš da probaš da ispečeš za njenog dragog sina i naglasi da si svjesna da neće biti savršen kao njen. Ovim trikom ćeš joj se toliko uvući u kožu da će istog trena početi da pita za unuke.

Izvor: Index.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0