Jesen u Kapadokyi – Mjesto koje godišnje posjeti 2,5 miliona turista Jesen u Kapadokyi – Mjesto koje godišnje posjeti 2,5 miliona turista
Kapadokya, u općini Goreme, jedna je od najpoznatijih turističkih destinacija u Turskoj gdje se spajaju ljepote prirode i historije, formirajući jedan od najljepših krajolika... Jesen u Kapadokyi – Mjesto koje godišnje posjeti 2,5 miliona turista

Kapadokya, u općini Goreme, jedna je od najpoznatijih turističkih destinacija u Turskoj gdje se spajaju ljepote prirode i historije, formirajući jedan od najljepših krajolika na svijetu.

Ovih dana, kako prenosi Anadolija, taj kraj poprimio najljepše boje jeseni u kojima uživa veliki broj turista iz svih dijelova svijeta.

Poseban doživljaj za njih je to što ovaj kraj, koji je na listi svjetske baštine UNESCO-a, mogu posmatrati iz balona koji su glavna atrakcija ovog turskoj mjesta.

Inače, vremenski uslovi na tom području dozvoljavaju da se oko 300 dana godišnje može letjeti balonom.

Kompletan tekst procitajte na: oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *