Je li ovo najplaviji vodopad na svijetu? Je li ovo najplaviji vodopad na svijetu?
Iako možda ovaj prizor djeluje kao da se netko poigrao u Photoshopu bojama i plavkastu nijansu pretvorio u intenzivnu tirkiznu, neobična boja vodopada Rio... Je li ovo najplaviji vodopad na svijetu?

Iako možda ovaj prizor djeluje kao da se netko poigrao u Photoshopu bojama i plavkastu nijansu pretvorio u intenzivnu tirkiznu, neobična boja vodopada Rio Celeste remek-djelo je majke prirode

Rijeka Rio Celeste koja se nalazi u nacionalnom parku Tenorio Volcanio u Kostarici ima bajkoviti vodopad čija intenzivna tirkizno plava oduševljava.

Za ovu neobičnu tirkiznu nijansu vode zaslužni su vulkanski minerali koji se nalaze ispod površine. No nije lako doživjeti izbliza ovaj fascinantan prizor jer da bi se došlo do vodopada, treba hodati sat vremena kroz tropsku kišnu šumu koja krije prekrasne plave leptire, ali i malo opasnije životinje poput otrovnih žaba.

No prizor koji se na kraju ukazuje ostavlja bez teksta. Tirkizno plava voda, termalni izvori te blatne kupke koje se nalaze u neposrednoj blizini brzo će kompenzirati dugu šetnju po prilično nepristupačnom terenu.

POGLEDAJ CIJELU FOTOGALERIJU

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *