Izložba dječijih radova povodom Dana Državnosti BiH Izložba dječijih radova povodom Dana Državnosti BiH
Povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, danas je otvorena u JU Centar za kulturu Sarajevo i tradicionalna izložba 65 dječijih likovnih radova o temi... Izložba dječijih radova povodom Dana Državnosti BiH

Povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, danas je otvorena u JU Centar za kulturu Sarajevo i tradicionalna izložba 65 dječijih likovnih radova o temi ”Ljubav/prijateljstvo” čiji su autori učenici osnovnih škola s područja općine Centar te polaznici vrtića Javne ustanove ”Djeca Sarajeva” i Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju.

Najboljih 13 radova koji su izloženi krasit će kalendar Općine Centar za 2014. godinu, a autori i njihovi nastavnici će dobiti prigodne novčane nagrade.

Pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero je u prigodnom obraćanju istakla važnost obilježavanja Dana državnosti BiH te naglasila da će Općina Centar ovaj veoma bitan datum za našu domovinu obilježavati i u budućnosti.

– Smatramo da je ovo dobar način da djeca pokažu ono što najbolje znaju, a to su ovi likovni radovi koji su prekrasni. Sama tema ”Ljubav/prijateljstvo” budi maštu kroz koju možete puno toga saznati ako pojedinačno gledate svaku od slika – kazala je Šero.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 29. novembra.

Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0