ISPOVIJEST MAME: Ako ne voliš samu sebe, nitko te ne može iskreno voljeti ISPOVIJEST MAME: Ako ne voliš samu sebe, nitko te ne može iskreno voljeti
Nemam novca i energije da zategnem tijelo i odreknem se moje ljubljene čokolade. Ali imam moć da se našalim na vlastiti račun, ne sramim... ISPOVIJEST MAME: Ako ne voliš samu sebe, nitko te ne može iskreno voljeti

Nemam novca i energije da zategnem tijelo i odreknem se moje ljubljene čokolade. Ali imam moć da se našalim na vlastiti račun, ne sramim se svojih strija, svog celulita i vjerujem da u svom tijelu imam pravo biti ona prava ja, bez obzira koliko to pojedincima smetalo.

Moje tijelo nije savršeno ni na koji način. Nokti su neujednačeni, posljednja manikura na koju sam otišla čini mi se stoljećima daleko. Izrast na kosi sve manje mogu sakriti šamponom za suhom pranje i povremenim preljevom. Sijede vlasi iskaču i iz dana u dan postaju sve primjetnije.

Dodir mojih bedara rastužuje me ponekad. Tu su nekada stanovali mišići, ali netko ih je svih ovih godina postepeno krao i bio vrlo dobar u tome.

Čvrste grudi? Što je to? Ne mogu reći da mi vise iz jednog jedinog razloga- premalene su čak i da bi visile. Imam bore oko očiju, obrve žude za stručnim sređivanjem. Trbuh ujutro izgleda sasvim u redu, no već nakon jutarnje kave i čaše vode pretvara se u trudnički trbuščić. Nakon prvog obroka više ne želim susresti odraz u ogledalu.

Imam strije i koža mi je na mjestima izrazito masna, na mjestima izrazito suha. Na svim obiteljskim slikama imam podbradak i podočnjake.

Mogla bih nabrajati svoje mane danima, no otkrit ću vam tajnu. Bez obzira na sve nedostatke, ljepša sam no ikada u životu.

Nokti su neujednačeni jer sam se zaigrala s djecom i zaboravila na sređivanje noktiju do kraja. Nokte na nogama nisam stigla nalakirati jer je moja princezica inzistirala da prvom njoj nalakiram nokte. Opet smo se zaigrale i zaspale. Ima vremena za moje nokte.

Jutros se nisam stigla otuširati jer sam slušala djetetove navale maštovitosti. Ne možete ni zamisliti koliko malih čuda se krije u tim malim mudrim glavicama.

Nisam se naručila kod frizerke jer mi je život prezabavan za višesatno sjedenje na stolcu kod nepoznate žene i slušanje tračeva koji me ne zanimaju.

Radije pečem kolačiće od blata, čitam knjigu i dobro se zabavljam unatoč svojim sijedim vlasima. Često ne stavljam sredstvo za učvršćivanje kose samo kako bi se djeca mogla lakše igrati mojom kosom.

Nakupila sam nešto kilograma zato što sam rodila troje prekrasne djece u četiri godine. Ne mogu si financijski priuštiti osobnog trenera i vremenski bilo kakvo vježbanje. Pješačimo kilometrima svaki dan, no očito nije dovoljno.

Ne šminkam se često jer vjerujem da šminka ne može sakriti moj višak kilograma, a lijepa sam si i ovako. Draže mi je kad dijete ne mora paziti kako će me zagrliti, dirati po licu i hoću li zaprljati posteljinu kada se usred dana odlučimo valjati po krevetu.

Moje bore su tu od smijeha. Moje strije i ožiljci pričaju priču o mom životu u posljednjih 10 godina.

Priča neopisive sreće sa svakim plusićem na testu, priča svakog poroda, svakog prvog plača, osmijeha i rasta djece, svakog rođendana. Oni pokazuju moje sazrijevanje i najljepše putovanje za svijetu, ono životno.

Nemam novca i energije da zategnem tijelo i odreknem se moje ljubljene čokolade. Ali imam moć da se našalim na vlastiti račun, ne sramim se svojih strija, svog celulita i vjerujem da u svom tijelu imam pravo biti ona prava ja, bez obzira koliko to pojedincima smetalo.

Nauči voljeti sebe i život će biti ljepši!

Izvor: www.index.hr/

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0