Ishranu bi trebalo da prilagodite godišnjem dobu : Šta izbjegavati tokom toplih mjeseci Ishranu bi trebalo da prilagodite godišnjem dobu : Šta izbjegavati tokom toplih mjeseci
Da biste bili zdravi i osjećali se dobro, ishranu bi trebalo da prilagodite godišnjem dobu. S dolaskom toplijih dana potrebno vam je više tečnosti,... Ishranu bi trebalo da prilagodite godišnjem dobu : Šta izbjegavati tokom toplih mjeseci

Da biste bili zdravi i osjećali se dobro, ishranu bi trebalo da prilagodite godišnjem dobu. S dolaskom toplijih dana potrebno vam je više tečnosti, a od teške hrane bi obavezno trebalo da odustanete. Otkrivamo vam hranu koju treba izbjegavati tokom toplih mjeseci.

1. Previše začina 
Začini mogu da učine hranu ukusnijom, ali mogu i da zagriju tijelo ubrzavajući metabolizam, zbog čega biste mogli i češće biti gladni.

2. Mesna gozba 
Ljeto nije vrijeme za uživanje u mesnoj gozbi. Stoga, budite umjereni jer pretjerano konzumiranje mesa ljeti može uzrokovati prekomjerno znojenje i probleme s probavom.

3. Brza hrana
Izbjegavajte hamburgere, pomfrit i sličnu masnu brzu hranu.

4. Čaj i kafa 
Pića koja sadrže kofein i šećer mogu da dehidriraju tijelo. Osim toga, griju tijelo što bi mnogi u ljetnjim danima voljeli da izbjegnu.

5. Umaci 
Umaci, pogotovo u restoranima, nerijetko su jako kalorični. Kako biste bili sigurni da u organizam ne unosite sastojke koji mogu da vam naškode, najbolje je da umake spremate sami i potrudite se da budu što manje kalorični.

Izvor: ljepota.ba

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0