Hormoni sreće Hormoni sreće
Kada vaše tijelo radi kako treba, razina vaših hormona je idealna, a oni tada popravljaju raspoloženje, smanjuju rizik od nastanka depresije i smanjuju razinu... Hormoni sreće

Kada vaše tijelo radi kako treba, razina vaših hormona je idealna, a oni tada popravljaju raspoloženje, smanjuju rizik od nastanka depresije i smanjuju razinu stresa.

Serotonin

On sprječava nagle promjene u raspoloženju, smanjuje rizik od nastanka depresije i čini vas sretnima. Serotonin se oslobađa tijekom izlaganja suncu, konzumacije ugljikohidrata i vježbanja.

Endorfini

Endorfini vas čine sretnijima. Smanjuju razinu anksioznosti i osjetljivost na bol. Oslobađa se tijekom vježbanja.

Dopamin

Preniska razina dopamina smanjuje razinu koncentracije i pospješuje nagle promjene raspoloženja. Dopamin se oslobađa tijekom konzumacije proteina.

Kako bi razina hormona ostala uravnotežena, hranite se zdravo, vježbajte redovito i spavajte dovoljno. Pronađite načine opuštanja jer stres povećava rizik od nastanka srčanih bolesti i smanjuje djelovanje hormona sreće.

Izvor: CentarZdravlja.net

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *