“Henkel” Zapošljava Preko 100 Radnika “Henkel” Zapošljava Preko 100 Radnika
U Bileći će u narednih mjesec dana početi gradnja fabrike poznatog svjetskog brenda “Henkel” koja će zaposliti više od stotinu radnika u proizvodnji i... “Henkel” Zapošljava Preko 100 Radnika

U Bileći će u narednih mjesec dana početi gradnja fabrike poznatog svjetskog brenda “Henkel” koja će zaposliti više od stotinu radnika u proizvodnji i nabavci, potvrdio je načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić.

Načelnik  je istakao da će se fabrika graditi na lokaciji Drakuljica i da bi proizvodnja trebalo da počne u junu sljedeće godine.

“Realizacijom ovog projekta posrnula bilećka privreda znatno bi oživjela, a i veći broj radnika bio bi angažovan ne samo po završetku već i tokom gradnje fabrike”, rekao je Aleksić i dodao da je ostalo samo da se završe neki sitniji poslovi oko papirologije.

Direktor “Henkela” za južnu regiju centralnoistočne Evrope Wolfgang Zettl juče je rekao da je ova investicija vrijedna oko sedam miliona eura i da će nova “Henkel Ceresit” fabrika biti izgrađena prema najmodernijim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima.

Nova fabrika proizvodiće građevinski praškasti proizvod na bazi cementa za lijepljenje keramičkih pločica i termoizolaciju objekata.

Prema ranijim najavama, Bileća bi do kraja godine mogla postati jedan od privrednih centara Hercegovine, nakon što u ovoj opštini preduzeće “Nikola Tesla” otvori od 300 do 400 radnih mjesta u tekstilnoj industriji.

Prvi pogoni u Bileći trebalo bi da počnu da rade u maju.

poslovnisaradnik.com

anes.h

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0