Helikopter u Dječije selo donio ček od 6.100 KM :) Helikopter u Dječije selo donio ček od 6.100 KM :)
Rutinskom vježbom helikopterske medicinske evakuacije, viši ljekar major Stefan Schachner iz Austrijskog kontingenta EUFOR-a, danas se spustio u Dječije selo ”Sos- Kinderdorf” u Sarajevu,... Helikopter u Dječije selo donio ček od 6.100 KM :)

Rutinskom vježbom helikopterske medicinske evakuacije, viši ljekar major Stefan Schachner iz Austrijskog kontingenta EUFOR-a, danas se spustio u Dječije selo ”Sos- Kinderdorf” u Sarajevu, gdje je direktoru sela uručio ček od 6.100 KM.

-Novac će biti utrošen na utopljavanje jedne kuće u Dječijem selu. To su potrebe koje mi imamo zbog uštede energije, zbog ekologije, želimo utopliti još jednu kuću da bi štićenici osjetili kućnu atmosferu – kazao je direktor Dječijeg sela Damir Mahmić.

Dječije selo i EUFOR sarađuju već nekoliko godina, a pripadnici EUFOR- a često posjećuju ovu ustanovu, te na različite načine pomažu štićenicima.

– Pripadnici EUFOR- a su nesumnjivo prijatelji Dječijeg sela – dodao je Mahmić.

U nesvakidašnjem prizoru uručenja poklona učestovala su djeca, osoblje sela i pripadnici EUFOR- a koji su prikupili novac.

Novac su prikupili pripadnici austrijskog sanitetskog tima u sastavu EUFOR-a tokom proteklih šest mjeseci, organizirajući u bazi Butmir razne događaje na kojima se prikupljao novac.

Pripadnici snaga EUFOR-a podsjećaju da su akciju podržali i vojnici iz svih zemalja učesnica u misiji i pripadnici Štaba NATO- a u Sarajevu.

Dječije selo ”Sos- Kinderdorf” trenutno je organizirano u 16 porodica u kojima živi 94-oro djece. Pored sela, ustanova ima i dvije kuće za mlade koje su smještene u gradu. Selo skrbi za  154-oro djece.

oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *