Hadžići: Prvi humanitarni kontejneri u BiH Hadžići: Prvi humanitarni kontejneri u BiH
U dvorištu SC Hadžići sutra u 10:30h će biti upriličeno postavljanje i puštanje u rad humanitarnih kontejnera putem kojih će se prikupljati sva nosiva... Hadžići: Prvi humanitarni kontejneri u BiH

U dvorištu SC Hadžići sutra u 10:30h će biti upriličeno postavljanje i puštanje u rad humanitarnih kontejnera putem kojih će se prikupljati sva nosiva odjeća i obuća koje se tokom godine rješavamo.

Prikupljena odjeća, obuća, igračke  proslijeđivat će se socijalno ugroženim porodicama sa područja općine, štićenicima Zavoda za zaštitu djece i omladine Pazarić te drugim sličnim ustanovama u Kantonu Sarajevo.

Ovaj projekat realizuju Općina Hadžići, SC Hadžići, Crveni križ Hadžići te Humanitarna organizacija MDD “Merhamet”.

Sav prikupljeni materijal odvozit će se u Srednjoškolski centar Hadžići, a tamo će se obavljati razvrstavanje, prosljeđivanje porodicama ili udruženjima kojima je potrebno, dok će se pamučni, a nenosivi, predmeti reciklirati.

1441198_723858134309946_1866003968_n

Na isti način građani će se moći rješavati i viška  igračaka.

Nadamo se da će ova akcija imati dobar odjek među građanima jer bi to u konačnici dovelo i do značajnijeg smanjenja količine otpada koji se svakodnevno odvozi na deponije.

Istovremeno odjeća i obuća dobro će doći novim vlasnicima koji je ne mogu drugačije priuštiti, a reciklažom bi pamuk ponovno postao sirovina za preradu i proizvodnju.

Postavljanje kontejnera za nosivu odjeću i obuću je prvi projekat ovakve vrste u Bosni i Hercegovini.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *