Graviola: Pobjedite kancerogene stanice potpuno prirodno Graviola: Pobjedite kancerogene stanice potpuno prirodno
Graviola je čudotvorna biljka. Poznata je po tome što djelojuje pogubno po kancerogene stanice. Drugim riječima Graviola je super efikasna i bez posljedica, kemoteramija... Graviola: Pobjedite kancerogene stanice potpuno prirodno

Graviola je čudotvorna biljka. Poznata je po tome što djelojuje pogubno po kancerogene stanice. Drugim riječima Graviola je super efikasna i bez posljedica, kemoteramija na potpuno prirodan način.

U liječenju karcinoma graviola djeluje na više nivoa:

  • uništava stanice raka ali uz to nema štetnih nuspojava
  • štiti imunološki sustav
  • pomaže u izbjegavanju smrtonosnih infekcija
  • uspostavlja normalan rad organa
  • vraća životnu energiju i pozitivan pogled na život

Studija je urađena na sjemenu graviole gdje je frakcioniranjem dobiveno 5 spojeva od kojih je jedan (cis-annonacin), imao selektivno citotoksično djelovanje na stanice adenokarcinoma debelog crijeva, i to čak 10 000 puta jače od farmaceutskog lijeka adriamicina.

Adriamicin je trgovački naziv doksorubucina i poznat je po nadimku “crveni vrag”, zbog jake crvene boje i strašnih nuspojava, koje uključuju opasne po život, pa čak i kobne štete po kardiovaskularni sustav. Njegov nedostatak “selektivne citotoksičnosti” – sposobnosti uništavanja samo stanica raka, a ne i zdravih – je ono što čini adriamicin tako opasnim. Ipak, on je prvi izbor za liječenja raznih vrsta raka već gotovo pola stoljeća.

Objavljena studija pokazuje 10.000 puta veću učinkovitost ekstrakta sjemenki graviole od uobičajenog farmaceutskog lijeka za rak.

Od ovih zapanjujućih rezultata iz 1996. malo je istraživanja napravljeno o učinku graviole na rak. Postoji studija iz 1999. koja je pokazala učinkovitost lišća graviole protiv raka prostate i gušterače, te druga iz 2002. koja ukazuje na protu tumorsko djelovanje kod raka jetre, no niti jedna od ovih studija nije bila obećavajuća kao ona iz 1996-te.

Zatim je 2011. objavljena studija otkrila vrlo obećavajuće istraživanje o utjecaju graviole na rak dojke. Istraživači su otkrili da ekstrakt ploda graviole potiskuje ekspresiju onkogena (gene koji uzrokuju rak) kod staničnih i životinjskih modela raka dojke. Onkogen poznat kao receptor epidermalnog faktora rasta (EGFR) obično je pretjerano izražen kod raka dojke, a pojačana ekspresija je povezana s lošom prognozom i otpornost na lijek, što ga čini idealnom metom za razvoj terapija.

U ovoj studiji, miševi koji su uzimali 200 mg voćnog ekstrakta graviole po kilogramu hrane u svojoj prehrani tijekom pet tjedana imali su značajno smanjenje ekspresije proteina kod raka dojke. Sveukupno, ovaj voćni ekstrakt u stanju je smanjiti rast tumora za 32%, što znači da može imati zaštitne učinke protiv EFRG kod raka dojke.

Uvelike nedostaju studije provedene na animalnom ili humanom modelu kako bi potkrijepile ove studije, i živjet ćemo u nadi da će se i provesti. Do tada se možemo uzdati u moć prirode koja je dokazana. Na primjer, ova biljka koja raste u Južnoj i Srednjoj Americi poznata je po svojim ljekovitim svojstvima već više od tri tisuće godina. Tradicionalno su se plod, lišće, kora i korijen koristili kao sedativi u narodnoj medicini te su ih indijanski južnoamerički iscjelitelji koristili i za liječenje jetre, astme, srčanih problema, artritisa i za uklanjanje parazita.

Danas se koristi i u Gvajani, gdje se lišće koristi i kao sedativ i kao tonik za srce. Brazilci piju čaj od graviole za ublažavanje problema s jetrom, te nanose ulje iz sjemenki za ublažavanje artritisa i reume. Na Jamajci i u Zapadnoj Indiji se jede voće za smanjenje groznice i za liječenje proljeva.

Postoji više od dvije tisuće sorti ovih biljaka u svijetu, od kojih mnoge mogu pružiti dodatne izvore korisnih lijekova za čovječanstvo. Nadamo se da će daljnja istraživanja omogućit da ova biljka dobije svoje zasluženo mjesto u modernoj znanosti.

Izvor: Pozitivne.info/MatrixWorld

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0