Gomila neizvršenih dužnosti se obrušil na nas: Važno je koncentrisati se Gomila neizvršenih dužnosti se obrušil na nas: Važno je koncentrisati se
Bilo da je riječ o poslu, učenju ili kućnoj obavezi, istodobno ispunjavanje različitih zadataka ne daje željene rezultate. Nužno je posvetiti se svakom zadatku... Gomila neizvršenih dužnosti se obrušil na nas: Važno je koncentrisati se

Bilo da je riječ o poslu, učenju ili kućnoj obavezi, istodobno ispunjavanje različitih zadataka ne daje željene rezultate. Nužno je posvetiti se svakom zadatku pojedinačno.

Neprestano “prebacivanje” s jednog zadatka slabi fokus i za to najbolji znak da nešto radimo pogrešno. Ako se nijednom zadatku ne posvetimo dovoljno, odnosno pokušavamo li raditi, a istodobno čitati poslovne poruke, a zatim i privatne, neizbježno će doći do stresa. Dakle, izostat će koncentracija, bit ćemo pod stresom, osjećat ćemo se iscrpljeno, a posao neće biti obavljen kako treba.

Čak i ako toga nismo svjesni, gubimo se u beskrajnom krugu u kojem nam uvijek nešto odvraća pažnju. U situacijama kad se gomila neizvršenih dužnosti obruši na nas i pokušavamo ih sve ispuniti istodobno, savjetuje se nekoliko koraka…

Preispitajte prioritete

Zapitajte se čime biste se trebali baviti u određenom trenutku. To nikako ne može biti milijun stvari, već nešto krupno što možda pokušavamo i izbjeći. Zato ovaj zen bloger predlaže da se vratimo koji korak unazad i dobro razmislimo o tome što je zaista važno i vrijedno naše pažnje.

Pojednostavite život

Ako nerijetko prekidate rad na jednom zadatku kako biste započeli drugi, a potom i njega zapostavite da biste priveli kraju treći, vrlo je moguće da ste preopterećeni i da ste uzeli prevelik zalogaj. U takvim situacijama trebamo odustanemo od zamisli da ćemo uspjeti ispuniti sve obaveze i posvetimo se onome što je moguće učiniti danas.

Slobodan životni i radni prostor

Kada je pred vama važan zadatak, neka iz vidokruga nestanu svi ostali. Trenutno nepotrebne fajlove na monitoru ekrana i suvišne papire s radnog stola sklonite da vam ne bi odvlačili pažnju. To će napraviti veliku razliku jer smanjuje broj ponuđenih mogućnosti, zbog čega će ono što je prioritet imati svu vašu pažnju.

Ljepota sadašnjeg trenutka

Zbog trčanja od jedne do druge obaveze gubimo se u beskrajnom krugu neizvršenih dužnosti. Zbog toga su važne upornost i posvećenost. Kada sve raščistimo, trudimo se držati se svog zadatka i oduprijeti potrebi da provjerimo nešto nevezano za to što radimo ili prijeći na neki ugodniji i manje važan posao. To je svojevrsna vježba koja pomaže da ostanemo u sadašnjem trenutku, zadržimo koncentraciju i povežemo se sa sobom.

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0