Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu ispratila 109 maturanata Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu ispratila 109 maturanata
Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu ove godine ispraća 464.generaciju maturanata i 32.generaciju maturantica. Ove godine je Gazi Husrev-begovu medresu završilo 109 maturanata, 50 maturanata... Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu ispratila 109 maturanata

Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu ove godine ispraća 464.generaciju maturanata i 32.generaciju maturantica. Ove godine je Gazi Husrev-begovu medresu završilo 109 maturanata, 50 maturanata i 59 maturantica.

Razrednik ženske medrese prof. Dževad Pleh je u izjavi za Agenciju Fena kazao da su većina maturanata učenici generacije, vrlo uspješni, ambiciozni, a polovina njih su odlični đaci.

Uvjeren je da će mnogi studirati na prestižnim fakultetima ne samo u BiH nego i u iznozemstvu.

– Spremni su da se suoče s izazovima koje život donosi. Uvjereni smo da će to oni ostvariti na osnovu svega što su do sada pokazali i ponosan sam na njih. Sretni smo da medresa na takav način doprinosi društvenoj zajednici, ono najbolje, a to je odgoj i obrazovanje – kazao je Pleh.

Maturanti su danas svečano iz Medrese ušli u Begovu džamiju, u kojoj su klanjali podne-namaz, a nakon toga je priređena svečanost.

Gazi Husrev-begova medresa spada među najstarije odgojno-obrazovne institucije u Evropi. Ove godine obilježila je 477.godišnjicu kontinuiranog rada i postojanja.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0