Fascinantni Plavi Grad Chefchaouen Fascinantni Plavi Grad Chefchaouen
Prestavljamo vam fotografije jednog zaista neobičnog  grada koji se nalazi na sjeverozapadu Maroka. Marokanski grad Chefchaouen je poznat i po nazivu plavi grad. Većina... Fascinantni Plavi Grad Chefchaouen

Prestavljamo vam fotografije jednog zaista neobičnog  grada koji se nalazi na sjeverozapadu Maroka. Marokanski grad Chefchaouen je poznat i po nazivu plavi grad. Većina stambenih objekata je ofarbano u različite nijanse plave boje. Zidovi, krovovi, prozori, vrata, stolovi, putevi-sve je ofarbano u nijansama plave boje.

Danas je u ovome plavom gradu život tih i miran. Vjeruje se da je grad  Chefchaouen osnovao direktni potomak proroka Muhameda Mulaj Rašid-a. Ovaj grad je dugo bio sveti grad Muslimana u kojem je bio zabranjen dolazak ne muslimanskih vjernika. Danas je situacija u ovom gradu znatno drugačija.

Interesantno je, da su Jevrejski doseljenici 30-ih godina, proslog vijeka ovaj grad obojili u plavo. Ima oko 40 000 stanovnika i mogu da dolaze turisti svih vjera, tako da im je turizam svake godine sve bolji.  Pogledajte prelijepe  fotografije i ostanite pozitivni.

anes.h

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0