Dva najljepša osjećanja: biti zaljubljen i biti voljen Dva najljepša osjećanja: biti zaljubljen i biti voljen
“Jedna žena je lijepa tek kada je zaljubljena!“ , rekla je Zara Leander, švedska glumica i pjevačica s početka 19. vijeka. Ten i kosa... Dva najljepša osjećanja: biti zaljubljen i biti voljen

Jedna žena je lijepa tek kada je zaljubljena!“ , rekla je Zara Leander, švedska glumica i pjevačica s početka 19. vijeka. Ten i kosa sijaju, silueta je zategnuta. Zašto je to tako.?

Dva najljepša osjećanja na svijetu su biti zaljubljen i biti voljen. Srce vam poskakuje, „pucate” od energije i osjećate se sjajno – kao nikada prije! Na kraju krajeva, to nije samo osjećanje, to je jednostavno tako! Žene su najatraktivnije kada su zaljubljene. Ta radijacija, ta specifična hemija koja se dešava između polova je čak i naučno dokazana.

Da vas ljubav čini ljepšim do sada je mnogo puta dokazano. Kada Amorova strijela pogodi pravo u metu, vaše tijelo počinje da proizvodi ekstra porciju estrogena i djeluje kao tretman za podmlađivanje. Koža postaje zategnutija, kosa dobija više sjaja, a vaša aura iz korijena se mijenja. Prosto „isijavate” svježinom i vitalnošću.

Za lijep osmijeh dodatno su potrebni i poljupci koje razmjenjuju zaljubljene osobe. Oni utiču na povećano lučenje pljuvačke u ustima i na taj način održavaju zube i desne zdravim. Svih 30 mišića koje pokrećemo dok se ljubimo utiču na smanjeno pojavljivanje bora i pomažu kod gubljenja kilograma. Trominutnim poljupcem „ubijamo”, između ostalog, i čitavih 12 kalorija.

Ljubav nas čini pametnijim. Ljubav nas čini i sretnijim. Koktel adrenalina, oksitocina i hormona sreće dopamina daje zaljubljenima krila. Nije ni čudo što stignu čak na sedmo nebo! Zaljubljene osobe su zdravije. Ljubav jača naš imuni sistem, smanjuje rizik od infarkta i štiti nas od oboljenja krvnih sudova.

 

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0