Doživite Zanzibar na drugačiji način Doživite Zanzibar na drugačiji način
Tropski raj na Zanzibaru ima mnogo toga što privlači posetioce, osim mirne vode i reputacije raja za medeni mesec, jer je istorija i kultura... Doživite Zanzibar na drugačiji način

Tropski raj na Zanzibaru ima mnogo toga što privlači posetioce, osim mirne vode i reputacije raja za medeni mesec, jer je istorija i kultura Zanzibara dovoljno fascinantna da podstrekne maštu svih uzrasta. Luksuzni odmor na plaži ne mora se sastojati samo od sunčanja na plaži dok pijete koktele, zašto ne bi stvorili uspomene koje će trajati ceo život i radite svari na lokalni način.

Saznajte nešto o lokalnoj kulturi na turi začina

Kada ste u Kamenom gradu (Stone Town) skoro je zločin ne priključiti se nekoj turi začina, koja vas vodi na putovanje kroz vekove i opija svih pet čula. Prisutni mirisi cimeta, karanfila, muškantnog oraščića, kardoma i paprike mešaju se sa lokalnim pričama o bogatoj trgovačkoj istoriji ovog mesta.

Šetnja različitim plantažama začina izvan grada, odličan je način da upoznate lokalno stanovništvo i daće vam bolji uvid u svakodnevni život trgovaca začinima. Prolazićete kroz gustu vegetaciju plantaža i u nekom trenutku sigurno ćete uočiti voće čudnog obilka, dok pažljivo koračate jer postoji opasnost od pada voća sa nekih vrsta stabala. Godinama kasnije kada osetite miris cimeta, karanfila ili vanile sećanja će vas vratiti na Zaznibar putovanje.

Jedite lokalnu hranu i uživajte u restoranu Rock

Ako gajite afinitete prema ukusnoj lokalnoj hrani onda je Rock restoran smešten na steni pravi zbor za vas, možete plivati do stene ili prepešačiti zavisno od plime ili uzmite čamac na Michanwi Pingwe plaži koji će vas odvesti do restorana. Ovo neverovatno mesto izgleda kao da je iz nekog filma, sa enterijerom koji kombinuje plišane krevete sa rezbarenim drvetom i samo dvanaest stolova za goste. Poseta ove daleke destinacije ostaviće vam dugotrajna sećanja na sunčevu svetlost koja pleše na vodi, ukusno vino i mala ali stručno pripremljena lista jela koja će vas mamiti da se iznova vraćate. Preporučuje se rezervacija jer je restoran popularan kako kod posetilaca tako i kod lokalaca.

Probajte lokalne ukuse kao što su salata od račića, riblji karpacio i kraljevske škampe kako bi probudili apetit, ili direktno zaronite u jela poput savršeno začinjen pileći tandori ili grilovani jastog sa pirinčem i povrćem. Osvežavajući flambe ananas je idealan način da se završi obrok.

Opustite se kao meštani u Forodhani Gardens

Iako se ime nekoliko puta promenilo, ova bujna površina vrta sa paviljonom je idealno utočište gde se možete dopuniti i upijati sunčevu svetlost sa pogledom na duge iznad pomorja Zanzibara. Vrtovi se nalaze nasuprot Kuće čuda, najviše i najveće zgrade u Kamenom gradu, koji je takođe muzej kulture i istorije koji bi trebalo posetiti. Zadržite se do sumraka jer možete videti lokalne kuvare na noćnim štandovima kako prave lokalne specijalitete, kulinarska poslastica koju ne želite propustiti.

Izvor: Pozitivne.info

 

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0