Do pozitivnijeg stava u samo 3 koraka Do pozitivnijeg stava u samo 3 koraka
Nismo svi rođeni s “čaša je polu-puna” stavom, no to ne znači da se ne možemo pretvoriti u pozitivne osobe. Uz ovih par koraka,... Do pozitivnijeg stava u samo 3 koraka

Nismo svi rođeni s “čaša je polu-puna” stavom, no to ne znači da se ne možemo pretvoriti u pozitivne osobe. Uz ovih par koraka, kratica PMS značiti će samo Pozitivan Mentalni Stav.

Bez obzira na to gledate li na pozitivne ljude kao na naporne i iritantne, ne možete se nadmetati s činjenicama: biti optimističan ima pozitivan utjecaj na sve aspekte psihičkog, ali i tjelesnog zdravlja – od jačeg imuniteta do smanjenog rizika od srčanog ili moždanog udara.

Pozitivno razmišljanje pomaže u postizanju životnih ciljeva, poboljšanju ljubavnog i/ili financijskog stanja, ono širi vaše vidike i daje vam prilike i mogućnosti za nova poznanstva, kao i stjecanje novih vještina.

Korak 1: Imajte otvoren um

Ako spadate pod nešto negativniji tip osobe, teško ćete se dati izvući izvan svoja četiri zida. Potrudite se imati otvoreniji um. Naravno, nitko od vas ne očekuje da ćete istog trena biti otvoreni za sve ponude, ali tu i tamo pokušajte iskoračiti izvan svoje zone ugode i pokušati nešto novo, piše Index.

Korak 2: Počnite aktivno tražiti pozitivu

Prisvajanje pozitivnog stava radi se tako da aktivno izbacujemo negativne misli, te se pokušavamo koncentrirati na one pozitivne, pogotovo u onim situacijama u kojima je upravo tu pozitivnu stranu teško uočiti. Ipak, sve loše dolazi s nečim dobrim i to je stav kojemu biste trebali težiti.

Korak 3: Objeručke prihvatite sve mantre

Sve one motivacijske rečenice, mantre i pozitivne misli koje svakodnevno slušate možda zvuče glupo, ali su istinite i važno ih je usvojiti. Biti će puno korisnije čujete li ih onog trenutka kad se pripremate za veliki maraton i mislite da ne možete trčati ni sekunde više. Rečenice poput: “Pogledajte se u zrcalo – jedina konkurencija koju imate ste vi sami!”, uvelike pomažu u borbi za postizanje ciljeva i, općenito, poboljšanje stava. Imate li takav stav u teretani, imat ćete ga i izvan nje.

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0