Devet načina da povećate samopouzdanje za manje od sat vremena Devet načina da povećate samopouzdanje za manje od sat vremena
Samopouzdanje, odnosno njegov nedostatak, često vas sprečava i sputava da uradite tako mnogo stvari. Imajte na umu da se s njim ne rađa, već... Devet načina da povećate samopouzdanje za manje od sat vremena

Samopouzdanje, odnosno njegov nedostatak, često vas sprečava i sputava da uradite tako mnogo stvari. Imajte na umu da se s njim ne rađa, već da se ono stiče.

Slijedećih devet jednostavnih načina mogu vam pomoći da povećate samopouzdanje u manje od sat vremena.

Sjedite uspravno
Istraživanja pokazuju da žene sa pravilnim držanjem tijela imaju više samopouzdanja od žena koje su “pogrbljene”. Potrebno vrijeme: jedna sekunda.

Nenesite parfem
Istraživanja pokazuju da se žene osjećaju samopouzdanije u društvenim, poslovnim i romantičnim situacijama kada nose parfem. Potrebno vrijeme: dvije sekunde.

Kucnite u drvo
Psiholozi otkrivaju da prihvatanje sujevjerja, kao i nošenje amajlija za sreću, pomaže u boljem izvršavanju zadataka. Potrebno vrijeme: tri sekunde.

Klimnite glavom
Kada klimate glavom dok slušate nekoga, istraživanja pokazuju da više vjerujete u ono što čujete i o čemu razmišljate u datom trenutku. Potrebno vrijeme: pet sekundi.

Flertujte
Psiholozi otkrivaju da osmijeh, smijeh i učestvovanje u blagom fiičkom kontaktu povećavaju samopouzdanje i pomažu da se osjećate bolje. Potrebno vrijeme: deset sekundi.

Zauzmite stav
Stajanje u “moćnoj” pozi dvije minute (uspravno stajanje sa rukama na kukovima), može vam pomoći da se osjećate moćnije i do 40% nego kada sjedite prekrštenih ruku. Potrebno vrijeme: dvije minute.

Fokusirajte se na disanje
Žene koje redovno praktikuju vježbe disanja odnosno meditaciju imaju veću količinu samo-prihvatanja i samopouzdanja. Potrebno vrijeme: deset minuta.

Popijte kafu
Još jedan razlog da volite kafu: 100 miligrama kofeina dokazano povećava budnost, nivo energije i samopouzdanja. Potrebno vrijeme: petnaest minuta.

Oznojite se
I to na najzdraviji mogući način: istraživanja pokazuju da fizička aktivnost poboljšava raspoloženje i nivo samopouzdanja. Međutim, da li ste znali da dvadesetominutni trening može poboljšati stanje svijesti za nevjerovatnih dvanaest sati? Potrebno vrijeme: dvadeset minuta.

Izvor: Oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *