Dani otvorenih vrata u Akademiji nauka i umjetnosti BiH Dani otvorenih vrata u Akademiji nauka i umjetnosti BiH
Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH) danas je u Sarajevu organizirala aktivnost ”Dan otvorenih vrata” na kojoj su članovi Akademije predstavili rad... Dani otvorenih vrata u Akademiji nauka i umjetnosti BiH

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH) danas je u Sarajevu organizirala aktivnost ”Dan otvorenih vrata” na kojoj su članovi Akademije predstavili rad te institucije i njena izdanja.

Predstavnici Akademije poseban akcent su stavili na zapostavljenost Akademije kad je u pitanju medijska promocija za što su kazali da je to jednim dijelom njihova krivica.

Akademik Boris Tihi je istaknuo da aktivnosti Akademije nisu aktivno medijski zastupljene te da se članovi bave rješavanjem tog pitanja.

Dan otvorenih vrata je jedna od aktivnosti kojom Akademija želi informirati javnost o svom radu.

Tihi je podsjetio da Akademija ima široki dijapazon djelovanja te da se bave temama iz društvenih, humanističkih, prirodnih i tehničkih nauka, te medicinskih i umjetničkih.

– Akademija nije radna institucija u smislu onoga što rade instituti, mi nemamo takve projekte, ali svaki od nas ima svoju oblast i trudimo se da pratimo šta se dešava – istaknuo je Tihi.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0