Da li ste za kafu u kornetu? Da li ste za kafu u kornetu?
Ima li kafe koja se više puta pojavila na Instagramu od one u kornetu? Kafa poslužena u kornetu je apsolutni hit društvenih mreža! Idealna... Da li ste za kafu u kornetu?

Ima li kafe koja se više puta pojavila na Instagramu od one u kornetu? Kafa poslužena u kornetu je apsolutni hit društvenih mreža!

Idealna za buđenje, kafa je dobra i za naše zdravlje. Ne samo da godi pamćenju, štiti od raka endometrija, bazocelularnog karcinoma, depresije ili dijabetesa tipa 2, nego nam može osigurati i dug život!

Zamislite kombinaciju okusa; malo kafe, malo mlijeka, malo čokolade i šlaga i jedan hrskavi kornet… Zamisliti ste? Poslužite sebi jedan takav napitak!

Vlasnik jednog kafića u južnoj Africi se može pohvaliti kafom koja se najviše puta pojavila na Instagramu, koja se, umjesto u šoljici, služi u ukusnom kornetu za sladoled.

Iako kombinacija svih sastojaka može zvučati kao recept za katastrofu, vlasnik kafića je brzo shvatio da ne može koristiti običan kornet za sladoled.

Odgovor je pronašao tako da je sam počeo izrađivati kornete za kafu a tajna je u tome da je “obučena” u nekoliko slojeva čokolade kako bi bila otpornija na vlagu i toplinu.

Ordinacija.hr prenosi da je Dayne Levinrad, vlasnik kafića The Grind Coffee Company, u Johannesburgu ovaj proizvod počeo prodavati početkom godine nakon što je potrebno iskustvo dobio radom u Brazilu, Australiji i Americi. Kaže kako se nije nadao da će se na Instagramu objaviti toliko slika njegovog “izuma”. Sve ostalo je historija.

Foto: Instagram

Izvor: Oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *