Čokoladne maske za lice održavaju kožu zdravom i sjajnom Čokoladne maske za lice održavaju kožu zdravom i sjajnom
Ukoliko mislite da čokolada služi samo da zadovoljite svoju potrebu za slatkim, varate se. Ova poslastica se može koristiti kao maska za lice jer... Čokoladne maske za lice održavaju kožu zdravom i sjajnom

Ukoliko mislite da čokolada služi samo da zadovoljite svoju potrebu za slatkim, varate se. Ova poslastica se može koristiti kao maska za lice jer kožu održava zdravom i sjajnom.

Maske od čokolade relativno su novi hit u svijetu ljepote. One daju odlične rezultate, poboljšaju ten te održavaju kožu zdravom i sjajnom, a imaju dugotrajan efekt.

Čokolada je dobra za kožu jer djeluje kao antioksidant i usporava starenje kože. Njena svojstva daju sjaj koži i potiču je da stvara kolagen, a pored toga ona uklanja fleke i akne. Čokolada također hidrira i omekšava kožu te usporava nastanak bora. Odgovara svim tipovima kože, opušta je i podmlađuje, što je veoma korisno nakon napornog rada.

Masku od čokolade je moguće napraviti i kod kuće. Važno je prvo očistiti lice sredstvima namijenjenim za to. Može se iskoristiti piling za lice u vidu smeđeg šećera i zrna kafe. Tu smjesu na licu treba držati desetak minuta, a nakon pilinga se nanosi pasta od čokolade kao krema za masiranje. Potom se lice očisti te se nanese čokoladna maska koja se na licu drži 20 minuta. Nakon maske je lice najbolje oprati hladnom vodom. Rezultati će vas zasigurno ugodno iznenaditi.

Izvor: Klix.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0