Četiri super začina koja su dobra za zdravlje Četiri super začina koja su dobra za zdravlje
Kako biste se osjećali bolje i bili u formi, ne morate nužno ići na dijete, možete posegnuti i za začinima koji će vam pomoći... Četiri super začina koja su dobra za zdravlje

Kako biste se osjećali bolje i bili u formi, ne morate nužno ići na dijete, možete posegnuti i za začinima koji će vam pomoći u održavanju linije.

Crni papar

Jedan od začina koji se nalazi u svakoj kuhinji može vam biti i saveznik protiv nakupljanja kilograma u nadolazećimblagdanima. Crni papar sadrži piperin koji pomaže u sprečavanju nastanka novih stanica masnoće, otkrila je nedavna studija objavljena u časopisu the Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Cimet

Cimet vam s druge strane pomaže da vam se mišići oporave nakon velikih naprezanja. Žene koje su konzumirale 1 i pol žličice cimeta svaki dan tokom šest tjedana uspjele su smanjiti bol u mišićima nakon vježbi, otkrilo je istraživanje objavljeno u Journal of Preventive Medicine.

Đumbir

Ne samo da vam đumbir može pomoći kad vas trbuh boli već vam može pomoći i da se osjećate sitije i da istopite više kalorija. Pretili muškarci koji su uz doručak pili čaj od đumbira jeli su manje tokom dana od ispitanika koji nisu pili čaj od đumbira.

Vanilija

I sam miris vanilije može vam pomoći da kontrolirate svoju želju za slatkim. Pretili ispitanici koji su imali flaster s mirisom vanilije na zapešću mjesec dana smanjili su unos slatkiša na pola, dok oni koji su imali flaster s mirisom limuna ili su bili bez flastera nisu pokazali nikakvu promjenu u prehrani.

Kako bi smanjili pretjerivanje u slatkišima ove nadolazeće praznike možete probati s paljenjem svijeće s mirisom vanilije ili nositi parfem s vanilijom, savjetujehealthyliving.msn.com. Magazin.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0