Četiri savjeta za izbor zrele i slatke lubenice Četiri savjeta za izbor zrele i slatke lubenice
Nakon ovog članka više nećete dolaziti u situaciju da se prevarite i kupite lubenicu koja naizgled izgleda slasno, a kada je prerežete, ne liči... Četiri savjeta za izbor zrele i slatke lubenice

Nakon ovog članka više nećete dolaziti u situaciju da se prevarite i kupite lubenicu koja naizgled izgleda slasno, a kada je prerežete, ne liči ni na šta

Kupovina lubenice zna da zada muke mnogim neiskusnim kupcima koji biraju lubenicu na osnovu boje i veličine, što zapravo i nije nikakav garant. Čak i kada vidite jednu lubenicu presječenu na pola u gomili, ni toj slici ne treba slepo da vjerujete. A da biste postali mudriji kupac, morte da znate nekoliko trikova, odnosno znakova koji jasno otkrivaju da je riječ o slatkom i zrelom primjerku. 

Dakle, slijedeći put kada uđete u prodavnicu ili se zaustavite pored kamiona sa lubenicama, obratite pažnju na slijedeće stvari.

  1. Šare na lubenici odaju njenu starost, stoga uvijek birajte onu sa svijetlijim šarama jer takve su zrelije i samim time ukusnije i sočnije.
  2. Obratite pažnju na težinu lubenice, ukoliko je za veličinu neočekivano lagana znači kako je njen sadržaj suv i nema dovoljno soka.
  3. Ukoliko lubenica ima peteljku i ono vam može biti merilo svježine, naime ukoliko je peteljka zavrnuta plod je zreo i svjež.
  4. Zvuk sočne lubenice treba da bude zvonolik, stoga je uzmite u ruke i prstima kuckajte i lupkajte po njoj sa svih strana. Ukoliko je zvuk tup ne kupujte je!

Izvor: Telegraf

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0