Čemu ste trenutno posvećeni? Čemu ste trenutno posvećeni?
Naprimjer, odustanite od toga s čime odugovlačite i posvetite se nečemu do čega vam je stalo. Velika je razlika kada nešto radite jer se... Čemu ste trenutno posvećeni?

Naprimjer, odustanite od toga s čime odugovlačite i posvetite se nečemu do čega vam je stalo.

Velika je razlika kada nešto radite jer se osjećate prinuđeni na to, nije vam do toga, i kada radite nešto čemu ste posvećeni. Samo, nerijetko sebe zavaravamo da smo nečemu posvećeni i onda gubimo mnogo više vremena i energije nego što je neophodno.

Kada ste nečemu posvećeni, određenom poslu, djeci, vezi, to se primijeti. I vi to osjetite. Hrabriji ste, odlučniji i ne znate kako vam uspijeva da nađete pomoć, ali vam uspijeva. To sve ide jer znate šta radite i zašto to radite, znate šta je to što pokušavate da postignete i zašto. S druge strane, kada niste posvećeni onom što radite, oklijevate, ne usuđujete se da to i obavite, odugovlačite, neodlučni ste, imate sanjarenja, spisak lijepih želja, neispunjena obećanja i neznatno interesovanje, a nemate ništa konkretno urađeno.

Samo, kako znati da niste posvećeni onom što pokušavate, kada smo itekako skloni da sami sebe lažemo o tome? Možete pokušati ovako. Mnogi na početku nove godine donesu odluke šta će i kako će nadalje, moguće je da ste i vi to učinili. Prošlo je malo vremena od tada, pa razmislite: šta ste konkretno uradili povodom stvari koje ste odlučili da uradite? Čemu ste trenutno posvećeni? Kako se to čemu ste posvećeni u ovom trenutku uklapa u vaše planove za ovu godinu? Kada bi vas neko posmatrao, po čemu bi znao da ste posvećeni tome što radite, po kojim vašim djelima? Koju ćete konkretnu stvar, bar jednu, učiniti kako biste pokazali da ste posvećeni tome što pokušavate da postignete?

Iskreni odgovori na navedena pitanja pružiće vam bolju sliku o tome koliko ste posvećeni onom što pokušavate. Ne kažemo da tome morate da budete posvećeni ukoliko se radi o nečemu što ne želite, ali je dobro biti svjestan pravog stanja stvari, kako biste mogli nešto i da preduzmete u vezi s tim, naprimjer, da odustanete od toga s čime odugovlačite i posvetite se nečemu do čega vam je stalo.

oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0