Bosanski dukat 2013: Počinje International Sarajevo Gastronomy Festival Bosanski dukat 2013: Počinje International Sarajevo Gastronomy Festival
Udruženje gastronoma “Gastro kutak” organizira u sarajevskom hotelu “Holiday” od 18. do 22. novembra 2. intrenational Sarajevo gastronomy festival “Bosanski dukat”. Takmičari , između... Bosanski dukat 2013: Počinje International Sarajevo Gastronomy Festival

Udruženje gastronoma “Gastro kutak” organizira u sarajevskom hotelu “Holiday” od 18. do 22. novembra 2. intrenational Sarajevo gastronomy festival “Bosanski dukat”.

Takmičari , između ostalog, dolaze iz Italije, Rumunije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, Makedonije, Hrvatske, Poljske, Crne Gore, Turske, Austrije i BiH.

Glasnogovornik Festivala Darko Košavić kazao je za Agenciju Fena da će u naredna dva dana biti održano takmičenje u dvije kuharske kategorije, a to su kuhanje vegetarijanskog jela i serviranje jela od goveđeg filea.

“U završnici Festivala bit će organizovano finale na kojem će se kuhati dva jela i desert. Internacionalni žiri će ocjenjivati sve takmičare”, kazao je.

Košavić je dodao da će se ove godine održati i takmičenje barmena koji će praviti koktele u dvije kategorije prema svjetskim standardima.

“Posjetitelji će moći degustirati i vina više od 40 bh. vinara koji dolaze iz Hercegovine i Banje Luke, a međunarodni festival vina organizovat ćemo sljedeće godine”, rekao je Košavić.

Prošlogodišnji Festival “Bosanski dukat” posjetilo je oko 2.000 ljudi, a organizatori se nadaju da će ovogodšnji biti i bolji.

Cilj Festivala je promocija BiH u svijetu i njenih turističkih kapaciteta.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0