BiH S PETORO SPORTISTA U SOČIJU, ŽANA NOVAKOVIĆ NOSI ZASTAVU BiH NA OTVARANJU BiH S PETORO SPORTISTA U SOČIJU, ŽANA NOVAKOVIĆ NOSI ZASTAVU BiH NA OTVARANJU
Bosnu i Hercegovinu će na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju predstavljati petoro sportaša. U alpskom skijanju nastupit će Žana Novaković, koja će nositi zastavu... BiH S PETORO SPORTISTA U SOČIJU, ŽANA NOVAKOVIĆ NOSI ZASTAVU BiH NA OTVARANJU

Bosnu i Hercegovinu će na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju predstavljati petoro sportaša.

U alpskom skijanju nastupit će Žana Novaković, koja će nositi zastavu BiH na otvaranju Igara, jer se IO Olimpijskog odbora napokon odlučio oko bajraktara.

Osim nje nastupit će Igor Laikert i Marko Rudić, a u skijaškom trčanju, odnosno biatlonu Tanja Karišik i Mladen Plakalović.

Prvi od bh. sportaša u Sočiju će nastupiti Laikert, koji će na borilište izaći 9. veljače kada će voziti spust. On će nastupiti i u ostalim alpskim disciplinama. Superkombinaciju će voziti 14. 2., superveleslalom dva dana kasnije, veleslalom 19., a slalom 22. 2.

“Svoju šansu vidim u superkombinaciji i u brzim disciplinama, a moguće i u slalomu gdje sam se dosta popravio ove sezone”, kazao je Laikert.

Ostalo dvoje bh. predstavnika u alpskom skijanju nastupit će u tehničkim disciplinama.

Žana Novaković u veleslalomu nastupa 18., a u slalomu 21. veljače, a Marko Rudić u veleslalomu 19., a u slalomu 22. veljače.

Novaković navodi da je u odnosu na prethodnu olimpijadu napredovala te da bi bila zadovoljna plasmanom među 30 najboljih skijašica.

“U odnosu na Vancouver mogu rećida sam mnogo napredovala, pogotovo u tehničkom smislu, puno brže skijam. Ukoliko se desi da ponovim vožnje koje sam imala na treninzima mislim da će i rezultat biti dobar.

Voljela bih se plasirati među 30 najboljih, pogotovo u veleslalomu. Ne želim ništa prognozirati, dat ću sve od sebe, a samim tim mislim da će doći i rezultat”, kazala je Novaković.

Tanja Karišik će nastupiti u skijaškom trčanju u dvije discipline (sprint -slobodno 11. veljače i 10 km -klasično 13. veljače) te biatlonu (sprint 7,5 km 9. veljače i 15 km individualno 14. veljače).

Peti član bh. tima Mladen Plakalović nastupit će u skijaškom trčanju sprint slobodnim stilom 11. veljače i 50 km grupni start slobodnim stilom 23. veljače.

Izaslanstvo  BiH u kojem su osim pet sportista i njihovi treneri: Alem Holjan, Branislav Lalović, Ajdin Pašović, Dragan Jeftović i Tomislav Lopatić, u Soči putuje 4. veljače. Šef bh. tima Said Fazlagić otputovat će dva dana ranije.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0