Ako ima volje, ima i načina : Probudite optimistu u sebi Ako ima volje, ima i načina : Probudite optimistu u sebi
Mali trikovi koji će vam olakšati potragu za srećom… Kada vam nešto krene nizbrdo, teško je ne pretvoriti se u mrzovoljnu osobu. No još... Ako ima volje, ima i načina : Probudite optimistu u sebi

Mali trikovi koji će vam olakšati potragu za srećom… Kada vam nešto krene nizbrdo, teško je ne pretvoriti se u mrzovoljnu osobu. No još je gore ako spadate u grupu onih koji u svakoj situaciji vide nešto loše. Biti optimističan nije zdravo samo za vaš stav, već optimizam doprinosi i vašem zdravlju. Međutim, nemojte se žalostiti ako po prirodi stvari niste ni blizu optimizmu – pozitivno razmišljanje uvijek se može istrenirati, a ako ima volje, ima i načina!

Budite pristojni! Mali znakovi pristojnosti i pažnje (kao na primjer ustupanje mjesta za sjedenje u javnom prijevozu staroj bakici ili ostavljanje ljubavne poruke vašem dragom) izmamiće drugima osmijeh na lice, ali ono što je još bitnije, i vi ćete biti srećniji. Jedno je istraživanje čak pokazalo da osobe koje su uvijek spremne pomoći drugima imaju jači imunološki sistem.

Smijte se! Koliko god vas činila ludom, ideja da se nastojite nasmijati kada ste jako loše raspoloženi, jako je dobra ideja. Jednom kada budete dobre volje, razmislite šta vas nasmijava najviše na svijetu. Može to biti neko sjećanje, neka pjesma, scena iz filma ili neka smiješna ilustracija. Pobrinite se da je ono što vas nasmijava uvijek uz vas tako da kad god ste neraspoloženi, možete ugrabiti svoju dozu smijeha. Jer smijeh smanjuje nivo stresa i dovodi do otpuštanja hormona sreće!

Budite zahvalni! Pijete li puno, spavate malo, jedete loše, ne vježbate uopšte? Ako ste se pronašli u nekim, ili svim navedenim problemima, nije ni čudno što vam raspoloženje nije na vrhuncu. Nezdrave navike svakodnevno će unositi nemir, napetost i stres u vaš život. A kada jednom upadnete u taj začarani krug strave, teško ćete se iz njega izvući. Redovno svjesno razmišljajte jeste li usvojili neku nezdravu naviku i svim silama se trudite da je se riješite.

Budite zahvalni! Čini vam se da proživljavate najgori dan u životu? Vjerujemo da vam je grozno, ali zamislite da nemate nimalo novca, krov nad glavom, topli kaput ili krevet u kojem biste prespavali. Kada stvari sagledate iz te perspektive, shvatićete da vaši problemi i nisu toliko veliki koliko su vam se na prvi pogled činili. Mi ljudi smo skloni nerijetko sve što imamo uzimati zdravo za gotovo. A uglavnom imamo puno više nego što imaju mnogi. I nego što nam je potrebno. Svakog dana kada se probudite, imenujte tri stvari zbog kojih ste srećni što ih imate. Makar to bile namirnice za doručak, tople čizme ili slabo plaćen posao. Jer mnogi nemaju niti toliko!

Zaboravite na ljutnju! Ako ste zlopamtilo koje se sjeća svake sitnice koju mu je neko učinio nažao, teško da ćete biti istinski zadovoljni svojim životom. Niko od nas nije savršen i često napravimo nešto čime povrijedimo druge. Nekada svjesno, još češće nesvjesno, u trenutku ljutnje ili bijesa. Nastojte prijeći preko takvih stvari, za vaše vlastito dobro. Tražite ono pozitivno u ljudima i okružite se generalno pozitivnim ljudima, oprostite im ako vas ponekad povrijede, a one zaista zlobne uklonite iz svog života!

Izvor: cosmopolitan.hr

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0