5 najisplativijih automobila za održavanje 5 najisplativijih automobila za održavanje
Kada se biraju automobili, kupce obično zanima ekonomičnost vozila, cena auto delova i ukupna trajnost automobila,ali, usled činjenice da na tržištu je zaista mnogo... 5 najisplativijih automobila za održavanje

Kada se biraju automobili, kupce obično zanima ekonomičnost vozila, cena auto delova i ukupna trajnost automobila,ali, usled činjenice da na tržištu je zaista mnogo ekonomičnih automobila za održavanje, konačna odluka može biti malo složenija.
Stoga ćete u ovom članku moći da saznate koji su najisplativiji automobili za održavanje u pogledu isporuke i cene za auto delove, potrošnje goriva i mnogih drugih parametara, pa pročitajte do kraja, a zatim odlučite koji će biti vaš novi automobil.

Da li tražite automobile sa malom potrošnjom goriva, auto delove čija je cena jeftina ili automobile koji su dovoljno kvalitetni da izdrže dugotrajnu upotrebu, a da ne zahtevaju veća ulaganja u održavanje? Super!

U ovom članku ćete imati priliku da pronađete odgovore na pomenuta pitanja, jer će gotovo svi automobili koji se nalaze na ovoj listi, vam pružiti prijatnu vožnju i dugotrajnu upotrebu bez ulaganja velikih suma u ​​održavanje, kupovina auto-delova, i naravno, potrošnja goriva!

Toyota Corolla

Toyota Corolla je oduvek imala epitet jednog od najisplativiji automobila na svetu, jer prema stručnim proračunima ovaj automobil bi vas koštao oko 362 dolara godišnje, što je gotovo dvostruko manje od potrošnje prosečnog automobila koji košta oko 651 USD.

Drugi razlog zašto se Toyota Corolla nalazi na ovoj listi je zbog male potrošnje goriva koja iznosi oko 7,2 litara na 100 kilometara (u zavisnosti modela).

Naravno, način vožnje igra veliku ulogu u potrošnji goriva, ali u svakom slučaju vaša Toyota Corolla neće potrošiti više od 8 litara goriva.

Što se tiče auto delova, oni su zaista dostupni na tržištu u Srbiji, uključujući i na MojTrg, tako da ne biste gubili mnogo vremena niti bili primorani da platite velike sume novca da biste izabrali potreban deo.
I na kraju, Toyota Corolla nije samo ekonomičan i isplativ automobil, to je vozilo koje takođe nudi fantastično iskustvo vožnje, veliku stabilnost i sigurnost, kao i izdržljivost od preko 482.803 km, pre nego što vam pokaže znaci da je potreban veći servis.

Opel Astra

Opel Astra je jedan od najpopularnijih modela ovog nemačkog proizvođača i to je sasvim očekivano s obzirom na ekonomičnu potrošnju, ogromnu potražnju na tržištu, cene i dostupnost auto-delova, i naravno, niske troškove održavanja, što ovo čini automobil jedan od najisplativijih na tržištu.

Što se tiče potrošnje, u proseku Opel Astra sa dizel motorom troši oko 6,5 litara, a da biste održali malu potrošnju potrebno je redovno menjati motorno ulje.

S druge strane, zahvaljujući ogromnoj ponudi auto delova, servisiranje i održavanje vozila neće biti skupo, tako da sigurni bi cena bila u skladu sa vašim budžetom.

To je, u stvari, najveći razlog zašto postoji ogroman broj vlasnika ovih vozila. Još jedna pozitivna stvar kod ovih vozila je ta što se njima lako vozi i za početnike i za iskusne vozače, imaju dobro dizajniran enterijer, a vožnja je zaista udobna, bez obzira putujete li na velike ili kratke relacije!

Golf 4

Golf 4 je jedan od najpopularnijih automobila u Srbiji, i uopšte na Balkanu, a glavni razlog tome je veliki izbor dostupnih modela, niske cene za auto delove, izdržljiv motor i mala potrošnja goriva koja će vam omogućiti putovati mnogo.kilometara po nižoj ceni.

Tako je očekivana potrošnja dizel varijanti 6 litara, ali u urbanim uslovima može porasti na 7-8 u zavisnosti od modela i godine proizvodnje.

Ali, naravno, redovna promena motornog ulja i redovno održavanje pomoći će vam da dugoročno održite ove brojeve, a to sigurno čini Golf 4 jednim od najisplativiji automobila za održavanje.

Na putu je Golf 4 stabilan automobil koji je takođe prilično udoban za putovanje, kako za vas, tako i za vozače i za putnike, a ono što je još bolje je to što vlasnici Golfa 4 gotovo nikada ne bi imali problema sa motorom, jer je zaista izdržljiv.

To znači da čak i ako pređete 250.000 kilometara, motor neće pokazivati znakove slabosti, niti će početi da troši motorno ulje kao što to čine neki modeli.

Ford Focus

Ford Focus su jedne od najčešće korišćenih vozila u Srbiji kod početnika i iskusnih vozača, a to je zbog činjenice da ovaj automobil ima lepo dizajnirani unutrašnjost, spoljašnjost, ima malu potrošnju goriva i što je najvažnije – jeftin je za održavanje zahvaljujući veliki broj dostupnih auto delovi.

Za vašu informaciju, Ford Focus je dostupan u 3 generacije, i to modeli od 1998-2005, druga generacija od 2005-2011, treća generacija od 2011-2018 i četvrta generacija od 2018.

Ali zajedničko svim ovim modelima je izdržljivost, kao i mala potrošnja goriva zbog čega je ovaj automobil idealan za svakoga ko ne želi da uloži veliku količinu novca u održavanje i gorivo!

Prema dostupnim podacima, model Ford Focus 1.6 troši blizu 5,37 litara po kilometru kombinovane vožnje, dok model Ford Focus 1.6 dizel troši oko 3,6.

U svakom slučaju, potrošnja ne bi trebalo da pređe 6 litara na 100 kilometara, što ovu liniju automobila čini odličnim izborom za sve! Jedini problem koji se javlja kod ovih vozila je škripanje papučica kvačila, ali ovo je potpuno „normalna“ neispravnost koja se javlja kod svakog vozila, a rešenje je uvek podmazivanje.

Kada kombinujete sve ove pozitivne aspekte plus postojanje jeftinih auto-delovi, vlasnici Ford Focus-a nesumnjivo će biti zadovoljni izborom automobila.

Opel Corsa

Spisak završavamo sjajnim Opel Corsa koja se smatra jednim od najpopularnijih supermini automobila na tržištu, koji su dostupni u dve verzije, kao dizel i benzinska verzija, ali ono što Opel Corsu čini jedinstvenom je to što je skoro i postoji nema razlike u potrošnji goriva u poređenju dva modela.

Druga prednost koju nude automobili Opel Corsa je ogroman izbor novih i polovnih auto delova koji su dostupni na zalihama na tržištu, uključujući MojTrg, i ovo je sjajna vest jer uvek možete dobiti potrebne auto delove bez gubljenja vremena ili plaćanja. velike sume novca.

Što se tiče potrošnje goriva, u zavisnosti od modela, prosečna potrošnja je oko 6,2 l / 100 km, 4,4 l / 100 km na otvorenom putu ili oko 7 l / 100 km na otvorenom putu.

Konačno, Opel Corsa je vrlo udobno i stabilno vozilo koje je dovoljno kvalitetno da vam nudi kratka i duga putovanja kao početnik ili već iskusan vozač, pa ako želite vozilo koje zahteva minimalno ulaganje u pogledu promene auto delovi, gorivo i servis, onda je ovo pravo vozilo za vas!

Nadamo se da vam je ova lista pomogla da saznate koji su najisplativiji automobili za održavanje, a na sreću, oni su dostupni i na MojTrgu po cenama koje odgovaraju vašem budžetu, pa nemojte oklevati da odaberete sledeći automobil!

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0