5 lekcija kojima vas uči samostalan život 5 lekcija kojima vas uči samostalan život
Kada živite sami učite mnogo o životu, ali o samima sebi… 1. Vi ste dežurni krivac u svakoj situaciji Kada živite sami, nemate nikoga... 5 lekcija kojima vas uči samostalan život

Kada živite sami učite mnogo o životu, ali o samima sebi…

1. Vi ste dežurni krivac u svakoj situaciji

Kada živite sami, nemate nikoga tko bi pazio na vas, vodio vaše brige ili vas podsjećao na obaveze. Vi ste ti koji morate voditi računa jesu li računi plaćeni na vrijeme, imate li dovoljno hrane u kući, jeste li oprali robu na vrijeme.

2. Morate imati plan za hitne slučajeve

Svakome se može dogoditi da zaboravi isključiti neki uređaj, da zaboravi ključeve unutar stana ili da mu pozli i da se nađe u nemoćnoj situaciji. Važno je samo da ste na takve situacije mislili na vrijeme i da ste nekome od bliskih prijatelja, obitelji ili susjeda predali rezervni ključ kako bi mogli priskočiti u pomoć ako zatreba.

3. Životinjice vas neće ubiti

Možda vam nije ugodno naletjeti u kući na pauka, osu ili skakavca, no s vremenom ste zasigurno shvatili da ste kudikamo snažniji i nadmoćniji od njih te da se i sami možete sukobiti s njima. Zvanje upomoć prijatelja koji živi na drugom kraju gradu potpuno je suluda ideja, zar ne?!

4. Mrak je još uvijek ponekad jeziv

Koliko god dugo živjeli sami, zasigurno nikada ne postane ugodno usred noći slušati čudne zvukove, ili vidjeti nekakve neobične sjene, ili jednostavno patiti od nesanice i ležati sam samcat u mrklom mraku. No ono što je ključno jest da naučite prevladati strah i nelagodu. Ako treba, spavajte uz upaljenu lampicu.

5. Samokontrola je teška

Kao i samodisciplina i samomotivacija. Zna biti zeznuto nemati nikoga da vam kaže da ne biste trebali pojesti taj sendvič jer je već prošla ponoć, ili nemati nekoga tko bi vas natjerao da konačno ustanete iz kreveta i pospremite stan. Ono što morate shvatiti je da živite sami i da vas sve to jednom čeka i da se neće pojaviti nikakva dobra vila koja će sve obaviti umjesto vas.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0