3 stvari koje će vam popraviti raspoloženje 3 stvari koje će vam popraviti raspoloženje
Osjećate se depresivno ili ste frustrirani svojim životom? Nervozni ste i napeti? Osjećate se kao da vam u ovom momentu ništa ne može popraviti... 3 stvari koje će vam popraviti raspoloženje

Osjećate se depresivno ili ste frustrirani svojim životom? Nervozni ste i napeti? Osjećate se kao da vam u ovom momentu ništa ne može popraviti raspoloženje. 

Ukoliko se danas osjećate loše ili niste zadovoljni svojim životom, učinite samo ove tri stvari, i odmah ćete se osjećati bolje!

pranje vesa

1.  Operite sav prljavi veš na ruke
Samo na jedan dan zamislite da nemate mašinu za pranje rublja i operite sve što imate na ruke. Prije samo nekoliko decenije naše su bake svo rublje i tkanine u domu prale ručno. Zamislite koliko im je vremena to oduzimalo i kako je zamoran bio taj proces. Nakon što vaše pranje rublja završi bolovima u leđima i neopisivim umorom, odmah ćete se osječati zahvalno što imate mašinu za pranje rublja, koja ovaj naporan posao obavlja umjesto vas svakoga dana.
ciscenje 2
2.  Očistite podove ručno, na koljenima
Naše bake nisu imale džogere za čišćenje, niti “magične krpe”, kao ni usisivače. Koristile su metlu i krpu. Očistite samo danas vaš dom tako i … osjetičete veliku zahvalnost što ne morate svakoga dana da trpite bolove u leđima i koljenima i što je proces čišćenja danas jednostavan.
Da ste rođeni u doba kada su naše bake ili njihove majke bile vaših godina, Vaš “običan” dan bi najvjerovatnije izgledao ovako, no to nije sve kroz šta su naše bake morale da urade tokom dana.
domaci hljeb
3.  Napravite sami hljeb
Podsjetite se kako su nase bake pravile hljeb za (često veliku) porodicu svakoga dana! Pravljenje hljeba je naporan proces (prosijavanje brašna, mijašanje tijesta, čekanje da tijesto naraste, zatim ponovno miješanje tijesta, pa pečenje…). Nakon što ste napravili samo jedan hljeb osjetićete veliku zahvalnost što vam je gotov hljeb dostupan u pekari svakoga dana.

Zamislite da uz sav nabrojani posao još morate napraviti domaći maslac, sir, kolače, zimnicu, raditi u poljima, kako biste posadili u uzgojili vlastito povrće, pa čak i brinuti se o domaćim životinjama!

perilica za sude

Danas je nama ženama život uveliko olakšan zahvaljujući tehnologiji i lako dostupnim namirnicama u pekari, na pijaci i supermarketima. Čak možemo kupiti i već spremljenu hranu i kolače za našu porodicu!
Postoji toliko stvari za koje se možemo osjećati zahvalnim samo treba otvoriti oči i zamijetiti ih!
ciscenje 3
Danas je nama ženama život uveliko olakšan zahvaljujući tehnologiji i lako dostupnim namirnicama u pekari, na pijaci i supermarketima. Čak možemo kupiti i već spremljenu hranu i kolače za našu porodicu!
Postoji toliko stvari za koje se možemo osjećati zahvalnim samo treba otvoriti oči i zamijetiti ih!
Izvor:magazin za sretnu ženu

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0