Emoto potvrdio vanrednost vode iz Bosanske doline piramida Emoto potvrdio vanrednost vode iz Bosanske doline piramida
U nizu naučnih analiza koje provodi Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, urađena je još jedna, a koja ukazuje na vanrednost vode iz Bosanske... Emoto potvrdio vanrednost vode iz Bosanske doline piramida

U nizu naučnih analiza koje provodi Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, urađena je još jedna, a koja ukazuje na vanrednost vode iz Bosanske doline piramida. Naime, vodeći svjetski istraživač molekularne strukture vode Masaru Emoto iz Japana svoju karijeru posvetio je  proučavanju vode kao žive materije na koju utiču muzika, energije, osjećaji, intonacije ili vibracije.

Emoto je usavršio i tehniku fotografiranja kristalnih struktura vode te objavio nekoliko knjiga o ovoj tematici.

– Emoto je bezbroj puta do sada potvrdio teoriju da se voda ponaša kao živo biće te mijenja kristalnu strukturu ovisno o različitim utjecajima. Postao je svjetski slavan kada je ustvrdio da je voda duboko povezana s individualnom i kolektivnom sviješću – kazala je u izjavi za Agenciju Fena pomoćnica direktora Fondacije Sabina Osmanagich.

Primjera za ovo je bezbroj, dodala je, a najpoznatiji su oni koji se vežu za izlaganje vode molitvi, ljubavi, dobroti, duhovnoj muzici…

Po njenim riječima Emoto je uzorke vode s različitih lokacija u svijetu snimao bez intervencija, ali je snimao i uzorke koje je izlagao različitim utjecajima poput budističke molitve, Mozartovih djela ili heavy metal muzike.

– Rezultati su bili zapanjujući. Voda koja je bila izložena molitvama ili pozitivnim emocijama formirala bi pravilne kristalne strukture, dok bi strukture vode izložene negativnim emocijama bile u potpunom haosu. Isto važi i za prirodnu izvorsku vodu koja, bez iznimke, ima pravilne strukture i vodu iz slavine iz gradskog vodovoda čija je osnovna odlika haotična struktura. Nezaobilazno je ovdje spomenuti i da se, vrlo logično, nameće pitanje kakav utjecaj na naš organizam ima, recimo, “energetski mrtva” i haotična voda iz slavine? – kazala je Osmanagich.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0