10 razloga zbog kojih morate posjetiti Maldive 10 razloga zbog kojih morate posjetiti Maldive
Ako vas neko pita: “Koje je po vama najromantičnije mesto za odmor?“, verovatno ćete reći Maldivi. Međutim, ova daleka destinacija ima i druge kvalitete.... 10 razloga zbog kojih morate posjetiti Maldive

Ako vas neko pita: “Koje je po vama najromantičnije mesto za odmor?“, verovatno ćete reći Maldivi. Međutim, ova daleka destinacija ima i druge kvalitete. Zato ćemo ovde navesti 10 stvari zbog kojih treba posetiti Maldive.

Pored svoje očigledne jedinstvene prirodne lepote, Maldivi su jedan od globalnih lidera u turizmu koji se bazira na očuvanju životne sredine već nekoliko decenija.

maldivi

Glavni grad Male

U bukvalnom prevodu Maldivi znače ostrva Malea. Male nije veliki grad i to mu je pomoglo da zadrži svoj šarm. Ali je ipak ovo najrazvijeniji i najgušće naseljeni deo Maldiva. U gradu se nalazi dosta znamenitosti kao što su na primer Nacionalni muzej, “Grand Friday” džamija i Islamski Centar. Grad je dugačak oko 2km i širok oko 1km.

male-glavni-grad-maldiva (1)

Surfovanje

Iako kod nas surfovanje baš i nije popularno, bitno je znati da su Maldivi jedno od najlepših mesta za surfovanje. Međutim, zbog svoje specifičnosti, Maldivi su nepoznanica velikom broju surfera u svetu. Prostrano more bez gužve i perfektni talasi za surfovanje čine Maldive mestom iz snova za surfere. Ono što je mnogima važno kada surfuju je sigurnost. Talasi na Maldivima nisu toliko jaki kao na drugim mestima, tako da je mnogo manja šansa da se povredite. Dok bezbedno surfujete, uživaćete u vodi providnoj kao staklo. Kažu da je surfovanje na Maldivima kao prolazak podvodnim tunelom.

Romantika

Maldivi su jednostavno jedno od najromantičnijih mesta na svetu, i na to ne treba trošiti reči. Bilo da planirate medeni mesec ili želite da ponovo raspalite strast u vašoj vezi, Maldivi su idealna destinacija, koja će oduševiti vašeg partnera.

romantika-na-plazi

Smeštaj

Prema zakonu, vlada Maldiva dozvoljava samo jedno odmaralište po ostrvu, a svaki novi hotel mora da bude sagrađen prema rigoroznim pravilima koja ne ugrožavaju okolnu prirodu. Rezultat ovoga su neka od najskrovitijih, najintimnijih, najluksuznijih i najekskluzivnijih odmarališta. Što se tiče hotelskog smeštaja, uglavnom je teško direktno zakazivanje i potrebno je da preko neke agencije obezbedite sebi aranžman za Maldive. Postoji veliki broj odmarališta u kojima je smeštaj skuplji od 1.000$ za noć, ali mogu se naći i oni koji su znatno jeftiniji. Jedno je sigurno, prelepi bungalovi na plaži i u vodi, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Egzotična hrana

Ukoliko ste ljubitelj dobrog zalogaja, egzotična, uvek sveža morska hrana je definitivno dobar razlog da posetite Maldive. Ovde bukvalno možete sami uloviti svoju večeru, bilo da su to ribe, jastozi, hobotnice, školjke, lignje… Naravno sve to u organizaciji restorana, koji će vam kasnije spremiti vaš ulov. Hrana se začinjava na različite načine, a preovlađuju ukusi Azije, koji uključuju kari, razne sosove i druge egzotične začine. Što se tiče spremanja hrane, hrana se sprema na načine za koje mnogi nisu ni čuli, a kamoli probali.

Zalazak sunca

Kada padne noć, Maldivi polako tonu u san. Obavezno je uživanje u zalasku sunca. Oni su na Maldivima jedno od najlepših i najromantičnijih stvari koje ćete videti u životu. Nađite dobro mesto sa pogledom na vodu, obezbedite hladni koktel po svom izboru i gledajte kako sunce polako tone u okean. Uživajte u zalasku sunca, jer najlepše stvari u životu su besplatne.

xcyxcyx
Ronjenje

Ronioci koji dođu na Maldive u potrazi za avanturom, neće biti razočarani. Na hiljade ronilaca godišnje dolazi na Maldive, sa samo jednim ciljem, da uživo vide jednu od 26 vrsta ajkula, koliko ih obitava u vodama oko Maldiva. Naravno, mnogima ovo zvuči neverovatno, ali na Internetu će mogu naći neverovatni video zapis ovog podvodnog “ludila”. Svakako da ovo nije za svakog, ali za adrenalinske zavisnike ovo je jedinstveno iskustvo.

Obilazak Maldiva brodom

Ako vam jedno ronjenje nije dovoljno, idite korak dalje. Ukrcajte se na brod i obilazite ostrva Maldiva i ronite koliko god želite i gde god želite. Na ovaj način, možete provesti nedelju ili dve krstareći na modernom brodu uz svu kreativnu slobodu koja vam je potrebna. Zamislite da se samo probudite i odmah prošetate do ivice broda, bacite se u vodu i počnete da istražujete šarene korale Maldiva. Pored toga, ovim se eliminiše i vreme potrebno da od odmarališta odete do mesta koja su najbolja za ronjenje.

krstarenje-maldivima
Neneaseljena ostrva

Na Maldivima ima preko 200 nenaseljenih ostrva. Ukoliko želite svoj lični raj u kome ćete naći svoj mir, Maldivi će vam to i pružiti. Putovanje između ostrva je izneneđujuće povoljno. Ukoliko putujete do obližnjih ostrva, to će vas koštati manje od jednog dolara po putniku. Zakažite put, ponesite samo neophodne stvari i uživajte na pustom ostrvu, u svom ličnom raju. Bitno je pomenuti da su Maldivi islamska zemlja, i da je golotinja strogo zabranjena. Turisti su obavezni da nose odgovarajuću odeću i na nenaseljenim ostrvima. Kupaći kostim i odeća za plažu su dozvoljeni na ostrvima gde se nalaze odmarališta.

Idealna destinacija za relaksacija

Zašto se ne bi ste jednostavno opustili i uživali? Nema potrebe da bilo šta radite kada se nalazite na ovom prelepom tropskom raju!

Naravno, ovde navedene stvari nisu sve što predstavljaju Maldivi. Tu je i ljubazno lokalno stanovništvo. Pored toga, Maldivi su popularna destinacija svetskog džet-seta i bogataša koji obožavaju da uživaju u super – luksuznim hotelima.

Nadamo se da vam je ovaj tekst, barem malo dočarao lepotu Maldiva i stavio ih na vašu listu želja!

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0